Mielipide

Tuulivoimaloiden sijoittaminen.

Meneeköhän taas tuo tuulivoimaloiden sijoittaminen perseelleen.

Yksi sinne toinen tänne.  Siis sijoitetaan ympäri Suomea täysin

harkitsemattomiin paikkoihin.

 

Kyllä taas Ruotsi pesee sijoituspaikoillaa Suomen päättäjät.

Siellä Ruotsi vaan rakentaa esim Piteoon  yli 1000 myllyä

samalle alueelle. Vastaa Loviisan atomivoimalaa teholtaan.

 

Kertokaa suomalaiset että minäkin tyhmä ymmärrän logiikan.

Miksi me hajotamme ne kun hujasen paskan.

Luulisi jo muutaman paikan Suomessa riittävän.

Ehkäpä tulisi huomattavasti halvemmaksikin

rakentaa muutamiin paikkoihin Suomessa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Ehkä halutaan tasata paikallisten, hetkellisten tuuliolojen vaikutusta tuotantoon. Tai ei ole rahaa tai tilaa tehdä isoa kolhoosia. Tai ei haluta rakentaa voimaloita jonoon siten, että ne häiritsevät toisiaan.
Tai sitten mitään teknistä syytä sijoittelulle ei ole vaan sen määräytyy muuten, esimerkiksi saatavien tukien kautta. Tai ripotellaan niitä voimaloita sitten ihan tyhmyyttään.
Vaihtoehtoja on monia ja varmasti muitakin esitetään.

Tapani Lahnakoski

Rakentajia kyllä löytyy ihan minne vaan nykyisen avokätisen tukipolitiikan takia.

Turha miettiä niille oikeaa paikkaa, sellaista ei ole, jos järkisyin asiaa tarkastellaan. Tukiaispäätökset pitää kumota heti. Sijoittaminen ei siis voi mennä muuta kuin persiilleen.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Pienempi vastustus ehkä kun ripotellaan niitä haittoja ympäri maata. Saattaa käydä niinkin että paikalliset ei huomaa nousta vastarintaan ollenkaan ennenkuin on myöhäistä. Ja vallankin kun puhutaan ensin vain pienistä voimaloista ja niiden minimaalisista ympäristöhaitoista ja sitten yks`kaks muutetaankin suunnitelmia vaikka muutamalle tosi suurelle voimalalle niin paikalliset ei huomaa tulleensa höynäytetyiksi. Sähköähän ne lakkaavat tuottamasta sinä päivänä kun tukieurot lakkaa juoksemasta mutta silloin ne ovat jo ajaneet asiansa ja tuottaneet niille kelle oli tarkoituskin,ei ainakaan pienelle ja keskisuurelle kansalaiselle.

http://yle.fi/uutiset/tuulivoima_aiheutti_vastustu...
http://janne1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/167401-kuud...

Jukka Mäkinen

Syy on tietysti se että tuulivoima ei ole Suomessa energiapolitiikkaa vaan kepulaista tukirahojen iltalypsypolitiikkaa. Ei siinä ,itään järkeä kuulukaan olla. Pääasia että Pekkarisen perheen Taaleritehtaalle löytyy sitä taaleria.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Ei se helppoa ole Piitimessäkään. Osaa ropelleista ei saa käyttää öisin lepakoiden takia, osa meluaa liikaa.

Suurin ongelma on se, että edes "Piitimen tuulitunneli" ei auta voimaloita saavuttaa laskettua 19% käyttöastetta. Vaan suurin osa on toiminut 14-15% käytöllä.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Tuo lepakoiden tuho tuulipropeleissa oli minulle uusi asia, ikävää.

Ruotsissa keskustellaan energia-asioista, juuri on menossa ohjelmasarja radiossa, kertoo italialaiskeksijä Rossista, ja hänen mahdottomasta energiastaan. Aika negatiivisesti suhtautuvat, ja vääristelevätkin asioita, mutta viihdyttävää kuunneltavaa.

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/375904?progra...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Lepakot kuolee siipien aiheuttamaan paineenvaihteluihin, ei niiden tarvitse osua siipiin. Tuo paineisku repii lepakon keuhkot rikki. Yksi tuulivoimala tuhoaa laajalta alueelta kaikki lepakot.
Tuulivoimala metsässä on katastrofi koko ekosysteemille.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ympäriinsä sijoittelulla ohitetaan ympäristövaikutusten arviointi (YVA) joka kuluttaisi aikaa ja rahaa. Alle kymmenen tuulivoimalaa saa pystyttää ilman YVA tarkastelua.
Tuulivoima pilaa pätkittäin tulevalla sähköllä muut sähköntuotantomuotojen tulokset huonoksi kun pitää koko ajan olla ns. jalka kaasulla nostamassa tai laskemassa tuki- ja säätösähkön tarvetta, hiilivoimaloissa tuo jatkuva ylös, alas ajo tuottaa enemmän päästöjä kuin parhaalla hyötysuhteella sähköntuotanto. kts. Tanskan ja Saksan isot päästöjen nousut. (kaikki tuulisähkö mitä irti saadaan myydään takuuhinnalla valtiolle, muut on tuki ja säätöä varten)

Tämä tuulisähkölle annettu takuuhinta on tehnyt ennen niin järkevistä ja taloudellisista yrittäjistä ahneita hulluja, jotka nyt ottaa sen annetun takuurahan (= 200 prosenttia kalliimpi hinta sähköstä) vaikka dieselgeneraattorilla siipiä pyöritellen. (ei ole valvontaa tuulella tuotettuun sähköön) Valvomot on Taaleritehtaan yhdeksän tuulivoimalan ryppäillä Hampurissa. Takuuhinnan maksamiseen osallistumme kaikki veroja maksavat, lisäksi tulee voimalinjojen rakentamiset ja kaikki muu tarvittava parannus muuntajiin ym. joka taas kerätään meiltä sähkön siirtomaksuina.
Järjetöntä hommaa, ja ministerit vaan nauraa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Englannissa on jo kantapään kautta opittu suhtautumaan tuulivoimaan! Ei vieläkään saada päätöksiä aikaiseksi, ehkä vasta vaalien jälkeen?

Most offshore wind turbines are installed with an on-board diesel generator to provide auxiliary power http://www.tridentenergy.co.uk/press-releases/trid...

Wärtsilän dieselgeneraattoreilla on käyttöä tuulivoimaloiden tarvitseman apuvoiman lähteenä.

Englannissa tuulivoimaa käsitellään jo varsin avoimesti. Pääministerin ilmastoasiantuntija sanoo tuulivoimasta, nyt saa jo riittää! Tuulivoiman syöttötariffi lopetetaan, mikäli voitamme vaaleissa. http://www.telegraph.co.uk/earth/energy/windpower/...

Käyttäjän vejuvee kuva
Veijo Venäläinen

Näistä kirjoituksista on ymmärrettävä että päättäjien ajatusmaailma on taas hukassa.

Kyllä nytkin jos vähänkin käytetään järkeä. Niin Suomenlahden ja Pohjanlahden rannalle 3-5 aluetta, johon näitä saa rakentaa. Siihenkin rajoitteita: Mereen rakentaminen ja jokisuihin kielletään. Niillä alueilla saa firmat hyrräillä myllyjensä kanssa lakien mukaan. Sisämaahan ei noita tuulivoimaloita tarvita. Ei edes Saimaan rannoille.

Nyt näyttää sille, että kaupunkien ja kuntien päättäjät söhläävät asian omien alueidensa eduksi, villeinä kiimoissaan yhden miehen firmojen kanssa.

Kuulukohan näidenkin asioiden päättäminen ympäristöministeriöön. Puuttuukohan jären käyttö ministerillä ja virkamiehiltä.

Toimituksen poiminnat